dijous, 26 de febrer del 2015

Provés d'accés als CFGM

Ja tenim les dates de la inscripció a la prova d’accés a Cicles Formatius de Grau Mitjà (CFGM). És una manera d’intentar superar la manca del Graduat Escolar i accedir-hi directament al cicle formatiu que heu triat.

L'objectiu de la prova és poder demostrar que posseeixes les capacitats, els coneixements i les habilitats, així com el domini suficient de les llengües oficials per cursar amb aprofitament els ensenyaments de formació professional.

Aquí està, resumida, la informació:

Per poder fer la prova d'accés cal tenir 17 anys o més (o complir-los l'any 2015).

CALENDARI
  • Inscripció: de l'11 al 23 de març de 2015. Últim dia de pagament de la taxa: 24 de març de 2015, abans de les 22 hores.
  • Presentació de la documentació a l'institut: del 10 al 17 d'abril de 2015 (dins l'horari de registre del centre). Documentació:
Documentació presentada a la comissió avaluadora
Fotocòpia del document d’identificació personal (DNI, NIE o passaport) amb què es va fer la inscripció.
Currículum formatiu, professional i d’experiència i documentació justificativa, si escau.
Pagar la taxa d'inscripció a la prova: 21,80 euros (19,65 euros si la inscripció es fa per Internet) o justificar que estàs exempt de pagar la taxa.
  • Prova: 6 de maig de 2015, a les 16.00 hores (cal presentar-s'hi 30 minuts abans). Clica per saber el material que cal portar a més de l'original del document d’identificació personal (DNI, NIE o passaport) amb què es va fer la inscripció. Clica per saber els instituts on es fan les proves.
  • La prova té tres parts:
    • Part comunicativa i social: comprèn les matèries de competència en llengua catalana, competència en llengua castellana, competència en llengua estrangera (anglès o francès) i competència social i ciutadana.
    • Part científica i tecnològica: comprèn les matèries de competència d'interacció amb el món físic i de competència en tecnologia.
    • Part matemàtica: comprèn la matèria de competència matemàtica.
    El temps de realització és de 4 hores, que es distribueixen en 2 blocs temporals. En el primer bloc la competència en llengua catalana i en llengua castellana, la de llengua estrangera i la social i ciutadana. En el segon bloc la competència matemàtica, la d'interacció amb el món físic i la de tecnologies.
Consulta els temaris de les matèries i els criteris d'avaluació
Consulta també exemples de proves d'altres anys
INSCRIPCIÓ TELEMÀTICA A LES PROVES D’ACCÉS:
de l'11 al 23 de març
  • Sol·licitud d'inscripció L’aplicació per fer la inscripció s’obre a les 9 h de l’11 de març de 2015.
  • Atenció! L’aplicació informàtica no permet passar de pantalla si hi ha camps obligatoris buits o errors de format o si s’incompleixen algun dels requisits obligatoris.
El DNINIE o passaport i la data de naixement han de ser de la persona que s’inscriu.
L’adreça de correu electrònic ha de ser operativa i estar a l’abast de l’aspirant perquè servirà per comunicar dades necessàries pel seguiment de l’expedient personal.
Després d’emplenar i enviar la sol·licitud es reben per correu electrònic, a l’adreça indicada a l’aplicació d’inscripció, els documents següents:

  • el resguard d’inscripció amb les dades personals i les de la inscripció i el número de sol·licitud necessari per fer les consultes del procés i
  • la carta de pagament per poder pagar la taxa d’inscripció.
També podeu presentar la sol·licitud presencialment al centre on heu triat fer les proves.
Consulta directament el tema a 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada